Pieter Jelles Troelstraschool | Inschrijven
16825
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16825,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Inschrijven

Stedelijk Toelatingsbeleid

In Amsterdam wordt de verdeling van de kinderen over de verschillende stadsdelen en scholen gereguleerd met behulp van het Stedelijk Toelatingsbeleid. Als uw kind 3 jaar wordt, krijg u een brief van de gemeente met hoe de inschrijving van uw kind voor de basisschool geregeld wordt. U maakt een keuze van scholen door middel van een voorkeurslijst en dan wordt er een koppeling gemaakt met het aantal plaatsen dat een school aangeeft te hebben. U vindt op deze pagina eveneens de brochure van de gemeente Amsterdam (zowel in het Nederlands als in het Engels) en het aanmeldingsformulier.

Lees verder onder de knop “Meer informatie”.

 

Plaatsing

Als uw kind bij ons op school geplaatst kan worden, heeft u bij de inschrijving de volgende zaken nodig:

  • Identiteitspapieren van uzelf en uw kind
  • Burgerservicenummer (BSN)
  • Zorgverzekeringspasje
  • Naam en telefoonnummer van uw huisarts
  • Kopieën van diploma’s van beide ouders, ook als u die in het buitenland heeft gehaald

Bij inschrijving vragen wij u in te stemmen met de (meerdaagse) schoolreisjes. We sluiten ook een overeenkomst over het betalen van de ouderbijdrage en de schoolreisjes. Dit alles staat in het formulier dat u ondertekent bij het inschrijven.

Na inschrijving wordt er gekeken in welke groep uw kind geplaatst wordt. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal leerlingen, het aantal jongens of meisjes en of er broertjes of zusjes in een bepaalde groep zitten. Ouders kunnen geen voorkeur voor een leerkracht opgeven.